• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Unibail-Rodamco-Westfield overweegt nog een Nederlands winkelcentrum te verkopen’

‘Unibail-Rodamco-Westfield overweegt nog een Nederlands winkelcentrum te verkopen’

Door Nora Veerman

29 jul. 2022

Business

Beeld: Aygin Kolaei voor FashionUnited

Vastgoedbelegger Unibail-Rodamco-Westfield moet mogelijk nog een Nederlands winkelcentrum van de hand doen om de schuldenlast te verlagen. Dat zegt bestuursvoorzitter Jean-Marie Tritant tegen het Financieele Dagblad in een toelichting op de halfjaarcijfers van het bedrijf.

Unibail-Rodamco-Westfield verkocht eerder dit voorjaar al het winkelcentrum Almere Citymall, ook bekend als Almere Centrum. Een tweede verkoop ‘behoort tot de mogelijkheden’, aldus Tritant. Maar hij plaatste ook meteen een kanttekening: “We houden nu gewoon alle bezittingen tegen het licht die non-core zijn.” Volgens het FD doelt Tritant daarmee op winkelcentra in Amstelveen en Zoetermeer.

De nettoschuld van Unibail-Rodamco-Westfield bedraagt nu ongeveer 21 miljard euro. De schuld ontstond onder meer door tegenvallende resultaten vanwege de coronacrisis, gevolgd door dalende beurskoersen. Om de schuld te verlagen wil het bedrijf voor het einde van dit jaar vier miljard euro aan vastgoed in Europa verkopen. Ook trekt het zich steeds verder terug uit de Verenigde Staten.

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD