• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Van Uffelen neemt noordelijke modeketen Schomaker over

Van Uffelen neemt noordelijke modeketen Schomaker over

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Business

Schomaker Mannenmode is overgenomen door Van Uffelen Mode. Schomaker Mannenmode is een herenmodeketen met tien filialen in Drente en Groningen. Komend voorjaar worden de Schomaker-winkels in Emmen, Veendam en Winschoten verbouwd. In het najaar van 2018 volgen Assen, Hoogeveen en Klazienaveen. Het aanbod wordt uitgebreid met damesmode en de toevoeging 'mannenmode' achter de naam Schomaker verdwijnt. De filialen in Veendam en Winschoten gaan verder onder de naam Van Uffelen. Door de overname groeit Van Uffelen van 28 naar 38 winkels. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Opvolgingsproblematiek bij Schomaker leidt tot overname door Van Uffelen

De overname is al eerder dit jaar beklonken, maar wordt nu pas bekend gemaakt. "We waren achter de schermen nog volop bezig om alles in elkaar te schuiven," zegt eigenaar Jos Schomaker in de krant. "Maar nu er ook voor klanten merkbare veranderingen op stapel staan, is het moment gekomen om naar buiten te treden."

Schomaker Mannemode is een familiebedrijf, maar Jos Schomaker had geen opvolger. "Als ondernemer ben ik vooral ook bezig met de continuïteit van het bedrijf en de zorg voor de medewerkers," zegt hij. Dankzij deze overname houden alle medewerkers van Schomaker hun baan. Pieter Cox van Van Uffelen Mode uit Delft en Jos Schomaker kennen elkaar al geruime tijd en zijn bevriend. De twee bedrijven waren bij dezelfde inkoopcombinatie aangesloten. Cox nam Van Uffelen in 2006 over van de familie die het bedrijf bijna zestig jaar eerder had opgericht. Ook daar was opvolgingsproblematiek de hoofdreden voor de overdracht.

Jos Schomaker blijft betrokken bij de onderneming die zijn naam draagt. Hij is verantwoordelijk voor de inkoop mannenmode en in het interne opleidingstraject van het bedrijf. Pieter Cox runt het bedrijf dat met deze overname 38 filialen telt en 380 medewerkers. Van Uffelen heeft gemengde winkels met dames- en herenmode. Bij twee filialen is ook kinderkleding te koop. Het bedrijf is vooral in Noord- en Zuid-Holland en in Gelderland actief en verkoopt merken als Hugo Boss, Van Gils, Brax, Gardeur, Supertrash en Vila. Sinds 2012 is er een webshop met gratis verzending en retour.

Van Uffelen is op uitbreidingspad. Eerder deze maand werd bekend dat het bedrijf vier filialen van Piet Zomers heeft gekocht. Vorig jaar werden elf winkels van Houtbrox overgenomen. In het interview met Dagblad van het Noorden zegt Cox: "Dat (groei, red.) is belangrijk in de retail. Je moet óf een niche hebben óf schaal. Anders val je tussen wal en schip."

De Schomaker winkels op de kaart

Foto: De nieuwe kindermodeafdeling van Van Uffelen in Rijswijk; Van Uffelen website

schomaker
Van Uffelen