• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Venture capital bedrijf Natalie Massenet gaat eerste 75 miljoen dollar investeren

Venture capital bedrijf Natalie Massenet gaat eerste 75 miljoen dollar investeren

Door May-Anne Oltmans

bezig met laden...

Scroll down to read more

Natalie Massenet, oprichtster van luxe e-tailer Net-A-Porter maakt haar rentree in de wereld van e-commerce: ditmaal als investeerder. De onderneemster heeft samen met Nick Brown investeringsmaatschappij Imaginary Ventures opgericht en de plannen voor de eerste investeringsronde van 75 miljoen dollar (60,7 miljoen euro) zijn rond, zo is te lezen in een persbericht.

Imaginary gaat zich richten op bedrijven uit de retail- en technologiesector die zich nog in een beginfase van hun ontwikkeling bevinden. Sectoren waarin het bedrijf van Massenet en Brown investeert zijn beauty, mode, eten en drinken, lifestyle en wellness, en onder de eerste bedrijven die een kapitaalinjectie van Imaginary krijgen zijn onder andere Appear Here, Daily Harvest, Everlane, Farfetch, Glossier, Heist en Universal Standard.

Over deze nieuwe stap in haar carrière zegt Massenet het volgende: “Ik had al een tijdje het gevoel dat ik mijn ervaring met het bouwen van merken en mijn netwerk wilde inzetten in de veranderende wereld van de retail. De meest effectieve manier om dat te doen, was samenwerken met en investeren in deze nieuwe generatie ondernemers die de status quo van de retail betwijfelen.” Zakenpartner Brown vult aan: “Natalie en ik hebben Imaginary samen opgericht omdat we geloven dat deze opkomende merken, platformen en retail oplossingen potentieel hebben om uit te groeien tot mondiale bedrijven. Ik zou me geen betere ondernemer en partner kunnen voorstellen om dit mee te doen.”

Massenet richtte luxe webwinkel Net-A-Porter op in 2000, en bouwde het bedrijf uit tot één van de grootste modebedrijven ter wereld. Toen bekend werd dat het bedrijf zou fuseren met Yoox stapte ze op. In 2017 maakte de Britse onderneemster de overstap naar ecommerce platform Farfetch als co-voorzitter naast José Neves. Haar nieuwe zakenpartner Brown was van 2011 tot 2017 werkzaam bij 14W Venture Partners, een investeringsmaatschappij gevestigd in New York.

Farfetch
Heist
Imaginary Ventures
Natalie Massenet
Net-a-Porter
Nick Brown