• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Natalie Massenet maakt overstap naar Farfetch

Natalie Massenet maakt overstap naar Farfetch

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Natalie Massenet, oprichter van de Net-A-Porter Group, maakt de overstap naar e-commerce platform Farfetch. Ze zal hier optreden als co-voorzitter samen met José Neves, de CEO en uitvoerend co-voorzitter.

Afgelopen najaar gingen al geruchten rond over de toevoeging van Massenet aan Farfetch in een adviserende of niet-uitvoerende rol. Zij stapte vorig jaar september al op bij luxe e-tailer Net-A-Porter. Massenet zal zich naar verluidt vooral gaan focussen op de versterking van het merk wereldwijd en het ontwikkelen van nieuwe partnerschappen.

“Ik voel me vereerd en blij dat ik José en het Farfetch team mag ondersteunen bij het bouwen van een unieke visie over hoe de toekomst van mode en technologie eruit moet zien,” aldus Massenet. “Toen José mij vroeg om bij het bedrijf te komen was het een kans die ik niet kon laten liggen. José is een echte uitvinder en ik ben ontzettend blij dat ik hem mag vergezellen terwijl hij Farfetch ontwikkelt tot een uitgelezen online platform voor luxe mode.”

Ook Neves had niks anders dan lof voor zijn nieuwe partner. “Sinds de lancering van Net-A-Porter heb ik niets anders dan bewondering voor Natalie, ze is een pionier, die de weg vrijmaakt voor de rest van ons door te laten zien dat luxe niet alleen online verkoopt, maar ook dat het internet de voornaamste manier is voor klanten om in contact te komen met merken.”

Natalie Massenet richtte in 2000 etailer Net-A-Porter op. Na de samenwerking van Yoox en Net-a-Porter stapte ze op. Daarvoor was ze werkzaam als journalist bij WWD en Tatler. In 2016 werd ze benoemd tot Dame Commander of the Order of the British Empire vanwege haar bijdrage aan de Britse mode en retail industrie.

Beeld: Farfetch

Farfetch
Natalie Massenet