• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verhuurders en banken liggen dwars bij doorstart V&D

Verhuurders en banken liggen dwars bij doorstart V&D

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De doorstart van V&D verkeert in zwaar weer. Roland Kahn wil een doorstart maken met 45 V&D-panden, maar zeker 15 vastgoedeigenaren zien dat niet zitten. Ook is er geen akkoord bereikt over de financiering, zeggen ingewijden tegen de Volkskrant.

Vastgoedeigenaren vinden de halvering van de huur en de kosten die ze zelf moeten aandragen voor de herinrichting en verbouwing veel te ver gaan. Jeroen Lokerse van Cusman & Wakefield, die bemiddeld bij de onderhandelingen, laat aan de krant weten dat het ‘iets genuanceerder ligt’ dan de 30 vastgoedeigenaren die wel mee willen doen. Maar hij kan er niets over zeggen.

De financiering voor de doorstart van Kahn is ook nog onduidelijk; volgens bronnen zou ING niet voldoende krediet beschikbaar stellen. Maar de bank wil nog niet ingaan op ‘speculaties’.

Maandag vroegen de curatoren nog 3 dagen uitstel om tot een doorstart te kunnen komen. Tot nu toe zouden er 30 verhuurders toegezegd hebben om mee te werken aan een doorstart; te weinig vastgoedverhuurders hebben vertrouwen in een doorstart onder Kahn. Een aantal verhuurders heeft inmiddels panden aangeboden aan Hudson’s Bay, die een nieuwe keten wil opstarten met 60 panden.

De winkels van V&D zijn vanaf maandag gesloten, en zullen de komende zes weken ook gesloten blijven. Ten eerste omdat het personeel de inboedel en voorraden moet inventariseren, om zich op te maken voor een mogelijke liquidatieverkoop. Ten tweede omdat er bij een doorstart tijd nodig is om het personeel opnieuw aan te nemen en de winkel weer te bevoorraden.

Als het niet lukt om een doorstart te realiseren, zullen de 8.000 medewerkers van V&D woensdag hun baan kwijt zijn.

Beeld: Facebook V&D

V&D