• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Verkoop Hema aan Belgische investeerder van de baan’

‘Verkoop Hema aan Belgische investeerder van de baan’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het lijkt erop dat Hema voorlopig nog niet in andere handen komt, aldus bronnen tegen de Financiële Telegraaf. Vorige maand werd door dezelfde krant gemeld dat een verkoop op handen was en Belgische investeerder Core Equity zich had opgeworpen als koper. De onderhandelingen zouden zijn stukgelopen op de contracten die de keten heeft met de franchisenemers over de online verkopen.

De krant meldt dat de Belgische partij de plannen voor de e-commerce van Hema niet uit kan voeren zolang er bepaalde contracten liggen. Franchisenemers eisen namelijk een deel van de winst uit de online verkopen op. De onderhandelingen tussen Hema en Core Equity zouden een impasse hebben bereikt over het aanpassen van de contracten. Volgens bronnen gaat de winst van een product dat Hema via het internet verkoopt, voor een groot deel naar de winkel die in het postcodegebied van de loper ligt. Daardoor is het niet mogelijk om het plan van Core Equity winstgevend te maken, aldus de Financiële Telegraaf.

‘Hema toch niet in Belgische handen’

Sinds vorig jaar is Hema strategische opties voor de toekomst, waaronder een verkoop van het bedrijf, aan het onderzoeken. Terwijl het proces loopt wil het bedrijf geen inhoudelijke mededelingen doen, zo meldde een woordvoerder al eerder tegen FashionUnited.

Moederbedrijf Lion Capital heeft Hema nu al drie keer in de etalage gezet. In 2011 en 2014 liepen verkoop pogingen al op niks uit. Het afgelopen financiële jaar liep het verlies bij Hema op tot 30.9 miljoen euro, zo bleek uit de jaarcijfers. Financieringskosten hielden de keten in het rood in 2017.

Beeld: Hema

core equity
HEMA
Lion Capital