• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verkoop V&D-merknaam wordt niet teruggedraaid

Verkoop V&D-merknaam wordt niet teruggedraaid

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Vastgoedondernemer Marc Vroom, een nazaat van de oprichtersfamilie van V&D, en media-ondernemer Richard Otto zien af van hun poging om alsnog de merknaam van V&D in handen te krijgen. Alleen de schuldeisers kunnen volgens de rechter-commissaris nog bezwaar maken tegen het optreden van de curatoren, meldt Nu.nl.

Vroom en Otto kwamen eerder deze week in opstand tegen de verkoop van het merkenpakket en de intellectuele eigendommen van V&D aan retailondernemers Roland Kahn, Jaco Scheffers en Ronald Zetten. De twee ondernemers stelden buiten de onderhandelingen te zijn gehouden, terwijl ze wel veel geld voor de merknaam overhadden.

Nu de klacht bij de rechter-commissaris niets heeft opgeleverd, leggen Vroom en Otto zich neer bij de transactie van de merkrechten van het failliete warenhuis. De ondernemers zeggen niet van plan te zijn schuldeisers te benaderen om nog een keer in actie te komen. Wanneer de schuldeisers op eigen initiatief juridische stappen ondernemen, willen Vroom en Otto nog wel een bod doen.

Beide ondernemers hebben nog steeds weinig vertrouwen dat het biedingsproces op eerlijke wijze is verlopen. “Zoals dat de curatoren zelf bepalen met wie ze wel of niet zaken willen doen. Maar als de rechter-commissaris onze klacht volgens de wet niet hoeft te behandelen, zullen we ons daarbij moeten neerleggen,” aldus Vroom en Otto in een verklaring. Ze hadden met het merk onder andere pop-up shops en een webwinkel willen opzetten.

De curatoren lieten eerder weten “een zorgvuldig proces” te hebben gevolgd bij de verkoop van de merknaam. “Op basis van een biedingsprotocol is een selectie gemaakt uit de meest serieuze gegadigden.”

Beeld: V&D Facebook

merkrechten
V&D