• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verlies Ace & Tate gegroeid naar 6,4 miljoen euro in 2017

Verlies Ace & Tate gegroeid naar 6,4 miljoen euro in 2017

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

In het boekjaar 2017 heeft Ace & Tate het verlies zien oplopen van 4,3 miljoen euro naar 6,38 miljoen euro. Dit blijkt uit de recent gerapporteerde cijfers van Ace & Tate Holding B. V over het boekjaar.

Over omzetten wordt niet gepraat in het jaarverslag. Wel wordt genoemd dat de omzet met 115 procent is toegenomen in vergelijking met boekjaar 2016. In het jaarverslag is te zien dat het aantal werknemers is verdubbeld van ruim tachtig naar een krappe honderdzeventig. In het boekjaar 2017 opende Ace & Tate onder andere winkels in Groot-Brittannië en België.

Nieuw kapitaal voor Ace & Tate ondanks verliezen in boekjaar 2017

Ondanks het verlies in 2017 heeft Ace & Tate in 2018 toch een lange termijn lening van de aandeelhouders gekregen. In april werd een lening verstrekt van 1,6 miljoen euro die een maand later werd uitgebreid met 4,3 miljoen euro. Ook haalde Ace & Tate in 2018 20 miljoen extra kapitaal op door het verstrekken van extra aandelen zo is te lezen in het jaarverslag.

Ace & Tate is druk bezig met internationale uitbreiding en de verbetering van het concept. Zo bouwde het vorig jaar de allereerste Ace & Tate winkel in Amsterdam om tot een retail lab. Hier kan het merk experimenteren met nieuwe ideeën over services voor de retail, zo meldde CEO Mark de Lange vorig jaar tegen FashionUnited. Zo introduceerde het een 24/7 retourpunt aan de buitenkant van de winkel en is het interieur van de winkel flexibel in te richten door middel van diverse elementen.

Beeld: Ace & Tate / Wouter van de Sar

ace&tate