• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Verlies Hudson’s Bay Company neemt opnieuw toe in Q1

Verlies Hudson’s Bay Company neemt opnieuw toe in Q1

Door Tessa Guntlisbergen

5 jun. 2018

Business

Ondanks inspanningen om de operationele resultaten te verbeteren, ging Hudson’s Bay Company (HBC) in het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2018 dieper de rode cijfers in. Het Canadese warenhuisbedrijf rapporteerde een verlies van 400 miljoen Canadese dollar (263 miljoen euro), ten opzichte van 221 miljoen Canadese dollar (145 miljoen euro) in de min in dezelfde periode vorig jaar. Dat maakt het Canadese bedrijf bekend in een financieel rapport.

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

HBC noteerde een omzet van 3,088 miljard Canadese dollar (2,027 miljard euro), wat op vergelijkbare basis neerkomt op een daling van 0,7 procent. De omzet uit e-commerce activiteiten groeide in de periode met 7,7 procent.

“De resultaten in Noord-Amerika waren bemoedigend, gerealiseerd door betere prestaties in de gehele groep en een omzetgroei van 6 procent bij Saks,” reageert Richard Baker, HBC’s uitvoerend voorzitter, in een persbericht. “We hebben een goede kans om deze trend voort te bouwen en ondernemen actie om de basis van het bedrijf te versterken en te positioneren voor winstgevende groei,” aldus Baker.

Saks Fifth Avenue realiseerde een omzetgroei van 6 procent, terwijl de omzet bij DSG, waaronder Hudson's Bay, Lord & Taylor en Home Outfitters vallen, met 0,6 procent daalde. De omzet van Saks Off 5th daalde met 3,5 procent en die van HBC Europe, waar Galeria Kaufhof en Galeria Inno onder vallen, daalde met 6,6 procent. HBC sloot het kwartaal af met een totaal van 488 winkels wereldwijd.

HBC besloot om dochterbedrijf Gilt van de hand te doen. Het merk vertegenwoordigde in fiscaal jaar 2017 nog geen 4 procent van de totale omzet. De beslissing zal het EBITDA op jaarbasis naar verwachting met 10 tot 15 miljoen Canadese dollar (6,6 en 9,8 miljoen euro) verbeteren.

Beeld: Hudson’s Bay Nederland Facebook