• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • CEO Wolfgang Link vertrekt bij Europese tak Hudson’s Bay Company

CEO Wolfgang Link vertrekt bij Europese tak Hudson’s Bay Company

Door Marjolein Stormezand

7 mei 2018

Wolgang Link, CEO van de Europese tak van Hudson's Bay Company, is vertrokken. Dit meldt het Duitse Wirtschaftwoche. Link was bij HBC’s Europese managementteam verantwoordelijk voor de internationale expansie en groeistrategie voor onder andere Galeria Kaufhof, Galeria Inno en de komst van Hudson’s Bay naar Nederland.

Link trad in zijn functie als CEO bij HBC Europe na een decennium lang bij Toys‘R’Us gewerkt te hebben. Daar maakte hij deel uit van de internationale raad van bestuur. Sinds 2013 was Link voorzitter van Toys’R’Us Europe, waarbij hij verantwoordelijk was voor de bedrijfsactiviteiten in negen verschillende landen. Voor zijn werk bij de speelgoedwinkelketen had hij leidinggevende functies bij het Duitse Medimax en ElectronicPartner Group.

Link rapporteerde in zijn functie als CEO aan algemeen directeur Jerry Storch, die een half jaar geleden zijn functie bij Hudson’s Bay Company neerlegde. Het retailbedrijf wordt nu geleid door Helena Foulkes.

De Canadese warenhuisketen schrijft al een periode rode cijfers. Hoewel het laatste kwartaal van Hudson’s Bay Company een omzetgroei van 2,1 procent zag en een netto inkomen van 84 miljoen Canadese dollar (52 miljoen euro), rapporteert het bedrijf toch een verlies van 581 miljoen Canadese dollar (364 miljoen euro). Vorige week maakte de warenhuisketen wereldkundig dat het zijn deuren in Hof en Solingen in Duitsland gaat sluiten.