• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hudson’s Bay ziet verlies toenemen naar 581 miljoen dollar

Hudson’s Bay ziet verlies toenemen naar 581 miljoen dollar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Alhoewel het laatste kwartaal van Hudson’s Bay Company een omzetgroei van 2,1 procent zag en een netto inkomen van 84 miljoen Canadese dollar (52 miljoen euro), rapporteert het bedrijf toch een verlies van 581 miljoen Canadese dollar (364 miljoen euro). Dit verlies is 65 miljoen Canadese dollar (40 miljoen euro) groter dan voorgaand financiële boekjaar, zo blijkt uit het jaarrapport.

“Terwijl we niet tevreden zijn met onze recente resultaten, blijven we wel kapitaliseren door de waarde van ons vastgoedportfolio en blijven actie ondernemen om onze operationele resultaten te verbeteren,” aldus uitvoerend voorzitter van HBC in het jaarverslag. “We werken ook aan een betere positionering van onze retail operaties en hebben verschillende belangrijke veranderingen in leiderschap gemaakt waarvan we geloven dat deze de resultaten zullen stuwen.” HBC heeft naast warenhuis Hudson’s Bay ook Saks OFF 5th, Saks fifth Avenue, Home Outfitters en Lord&Taylor in het portfolio. In Europa is het concern ook eigenaar van Galeria Kaufhof en Galeria Inno.

Omzet Hudson’s Bay stabiel, verlies groeit naar 581 miljoen

In het gehele jaar behaalde het bedrijf een omzet van 14,3 miljard Canadese dollar (8,9 miljard euro), wat een lichte omzetdaling inhoud. In het voorgaande boekjaar behaalde het bedrijf een omzet van 14,45 miljard Canadese dollar (9 miljard euro). Het vierde kwartaal schetst een positiever beeld; retailomzet van 4,7 miljard Canadese dollar (2,9 miljard euro) en voor het eerst in acht kwartalen een positief netto-inkomen van 84 miljoen Canadese dollar (52 miljoen euro).

Beweeg over de grafiek om meer te weten te komen.

Hudson’s Bay Company verwacht dat in het huidige financiële jaar de omzet in fysieke winkels stabiel blijft en tweecijferige groei in de online verkoop. “Er is een significante kans om de omzet bij HBC Europa flink te verbeteren,” aldus het bedrijf. Ook is het bedrijf op het juiste pad om de geplande kostenreductie uit het Transformation Plan te behalen in 2018. Het bedrijf wil 350 miljoen Canadese dollar besparen aan het eind van het huidige fiscale jaar. Deze besparingen moeten de kosten van nieuwe winkelopeningen compenseren.

Beeld: FashionUnited

home outfitters
Hudson's Bay
Hudson's Bay Company
Lord & Taylor
MULTIMEDIA
Saks Fifth Avenue
Saks OFF 5TH