• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hudson’s Bay slaat officieel ‘ongevraagd bod’ af

Hudson’s Bay slaat officieel ‘ongevraagd bod’ af

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Signa Holding wordt niet de nieuwe eigenaar van de Galeria Kaufhof-keten. Hudson’s Bay Company, eigenaar van de Duitse keten, heeft officieel het ‘ongevraagde bod’ afgeslagen in een statement.

Het bod van het Oostenrijkse holding bedrijf bedroeg 3 miljard euro en kwam een week na de bekendmaking van de verkoop door HBC van het Lord & Taylor-pand in New York. Signa deed het bod door middel van een brief. Een reactie op het overnamebod werd eigenlijk al in november verwacht maar Hudson’s Bay maakt bekend na overleg met financiële en juridische adviseurs en een meeting met Signa Holding unaniem het aanbod af te wijzen.

“De directie heeft unaniem besloten dat het aanbod van Signa niet het beste is voor de aandeelhouders van HBC. Het onderwaardeert onze Duitse zaken en gerelateerde vastgoed en is niet ondersteunt door genoeg financiering om het bod nog verder te overwegen, aldus David Leith, voorzitter van de directie in een statement. “Onze Europese afdeling en vastgoed is een kritische component van onze langetermijn strategie en we hebben veel vertrouwen in onze vaardigheid om goede resultaten te boeken. Het bedrijf waardeert de interesse in de Europese afdeling en de daarbij horende vastgoed. Zoals altijd blijven we toegewijd aan het vergroten van de waarde voor aandeelhouders,” aldus Richard Baker, interim CEO. Baker zal op 19 februari worden vervangen door Helena Foulkes die op dat moment aantreedt als CEO.

Aan het einde van de zomer van 2017 werd Hudson’s Bay Company opgeroepen om vastgoed te verkopen en zich terug te trekken uit Europa. Deze oproep kwam van een van de aandeelhouders, Jonathan Litt van Lands & Buildings. Door de verkoop van panden hoopt Litt dat meer waarde gecreëerd wordt voor aandeelhouders.

Galeria Kaufhof
Hudson's Bay