• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Hudson’s Bay ontvangt ‘ongevraagd bod’ voor Galeria Kaufhof-keten

Hudson’s Bay ontvangt ‘ongevraagd bod’ voor Galeria Kaufhof-keten

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hudson’s Bay heeft een bod ontvangen van 3 miljard euro voor de Galeria Kaufhof-keten, zo meldt Reuters. Oostenrijks bedrijf Signa Holding, eigenaar van de keten Karstadt, brengt het bod uit een week nadat bekend werd dat Hudson’s Bay het Lord & Taylor-pand in New York verkocht heeft.

Signa heeft volgens bronnen in een brief het bod uiteengezet. Naast de overname van alle Galeria-Kaufhof panden, het is niet duidelijk of het Belgische Galeria Inno hier ook onder valt, biedt Signa ook aan om alle schuld van 1,34 miljard over te nemen die het bedrijf heeft bij Duitse bank LBBW.

Hudson’s Bay reageert naar verwachting halverwege november op het bod, zo meldt het bedrijf tegen Reuters. Daarnaast benadrukte het bedrijf nogmaals dat Europa zeer belangrijk is in de strategie van Hudson’s Bay en dat het toegewijd is om de plannen voor het aankomende seizoen uit te voeren.

Aandelen van Hudson’s Bay stegen na de berichtgeving met 9 procent op de beurs van Toronto. De Canadese keten is sinds 2015 de eigenaar van Galeria Kaufhof. Aan het einde van de zomer werd Hudson’s Bay Company opgeroepen om zich terug te trekken uit Europa en vastgoed te verkopen door investeerde Jonathan Litt van Lands & Buildings. Op deze manier hoopt Litt dat er meer waarde gecreëerd wordt voor de aandeelhouders.

Galeria Kaufhof
Hudson's Bay