• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Hudson’s Bay verkoopt New Yorks vlaggenschip, ontvangt investering van 500 miljoen

Hudson’s Bay verkoopt New Yorks vlaggenschip, ontvangt investering van 500 miljoen

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Hudson’s Bay heeft het Lord & Taylor-pand in New York verkocht aan WeWork Cos voor 850 miljoen dollar (719 miljoen euro), zo meldt Reuters. Enkele tijd geleden riep een investeerder van de Canadese keten nog op tot het verkopen van vastgoed. Wanneer dit niet zou gebeuren zou de investeerder in kwestie, Jonathan Litt, juridische stappen ondernemen.

“Zoals we al eerder in het verleden hebben gezegd en gedaan, als er een kans is dat iemand ons een hoge waarde biedt voor een van onze activa, dan zijn we bereid om het te verkopen,” aldus directielid en interim CEO Richard Baker van Hudson’s Bay Company. Het pand wordt na de feestdagen omgebouwd tot het hoofdkantoor van WeWork. Het bedrijf heeft ook een overeenkomst met Hudson’s Bay gesloten om zich te vestigen op verdiepingen van de panden in onder andere Vancouver en Toronto. Naast verkoop van het pand maakt Hudson’s Bay ook bekend dat private equity bedrijf Rhone Capital 500 miljoen dollar (423 miljoen euro) in de keten investeert.

Vorige week werd bekend dat CEO Jerry Storch per 1 november opstapt bij het bedrijf. De zakenman keert terug naar zijn oude rol bij zijn eigen adviesbureau.

HBC
Hudson's Bay
Hudson's Bay Company