Wehkamp ziet CEO en CFO vertrekken

CEO Gert van de Weerdhof is per direct weg bij Wehkamp. Hij is vertrokken na een ruzie tussen Van de Weerdhof en de Raad van commissarissen over de te volgen koers. Daarnaast vertrekt financieel directeur Ed Visser bij het warenhuis.

Het conflict tussen de topman en de Raad zou gaan over de te volgen koers, waarop Van de Weerdhof heeft besloten om te vertrekken. “Gert en de Raad van Commissarissen zijn tot de conclusie gekomen dat er een andere vorm van leiderschap nodig is om RFS Holland Holding verder te helpen met de ambitieuze groeistrategie,” laat een woordvoerder aan het FD weten.

Wehkamp ziet CEO en CFO vertrekken

Waar de ruzie precies over ging wilde woordvoerder Dirk van den Boogaart niet zeggen, maar volgens hem heeft het niets te maken met de prestaties van het warenhuis. “We groeien gewoon conform de markt,” zegt hij. De vertrekkend CFO, Ed Visser, vertrekt volgens de woordvoerder wegens ‘privé-omstandigheden’. De Telegraaf berichtte dat Visser ook ontslagen zou zijn, maar dat klopt niet zegt Wehkamp. Van den Boogaart stelt tegenover het FD dat ‘dit niets te maken heeft met het vertrek van de CEO’. Hij erkent dat het samenvallende vertrek van zowel de CEO als CFO ‘natuurlijk vragen oproept’, maar dat dat niets met de prestaties te maken heeft. Wel wordt er wel altijd gedacht aan ‘hoe ze de toekomst voor zich zien’.

De vertrekkend CEO kwam in 2013 aan boord bij RFS Holding, daarvoor was bij chief retail officer bij Esprit en daarvoor werkte hij zes jaar bij Pearle Europe. Gert van de Weerdhof wordt voorlopig vervangen door de Britse Jonny Crowe. De Brit was eerder chief digital officer bij Axel Springer en COO bij Naspers.

Ed Visser was pas een jaar werkzaam als financiële topman bij Wehkamp. Hij volgde vorig jaar Pieter Verboom op, die toen met pensioen ging. Blake Booysen zal de taken van Visser op zich nemen.

CEO Wehkamp vertrokken na ruzie over koers

Vorig jaar werd het moederbedrijf van Wehkamp, RFS Holdings, overgenomen door de Britse durfinvesteerder Apax voor zo’n 450 miljoen euro. Ad Scheepbouwer, voormalig KPN-topman, behield een belang van 40 procent in het bedrijf.

Hoewel de woordvoerder beweert dat Wehkamp ‘conform de markt groeit’ zeggen de cijfers iets anders. RFS heeft het zwaar; de omzet daalde in 2014 van 501,5 miljoen euro naar 498 miljoen euro. In 2015 liep het operationeel resultaat met 11 procent terug naar 25,7 miljoen euro. De omzetdaling werd wel omgezet in een stijging van 9 procent en kwam uit op 535,9 miljoen euro. Naar eigen zeggen heeft RFS last van de concurrentiestrijd met Zalando, Amazon en Alibaba. Bij de overname hield men al rekening met een ‘keiharde aanpak’ van Apax, daar staat de durfinvesteerder immers om bekend. Apax zou de bezem door Wehkamp halen, stellen diverse media.

Wehkamp ziet CEO en CFO vertrekken

Volgens ingewijden aan de Telegraaf zou het webwarenhuis Fonq, dat ook onder RFS Holdings valt en een zusterbedrijf van Wehkamp is, verkocht worden door Apax. Zo zou er al door de banken gepolst zijn of er interesse is voor een overname. Een woordvoerder zegt in een reactie ‘dat er geen ontwikkelingen zijn’.' 'Dat zijn geruchten in de markt, daar geven wij nooit commentaar op.'

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN