• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Witteveen Mode maakt doorstart

Witteveen Mode maakt doorstart

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Modeketen Witteveen Mode maakt een doorstart, zo is bekend gemaakt in een persbericht. Een groep Nederlandse investeerders, verenigd in de nieuw opgerichte vennootschap Witteveen Retail B.V., heeft overeenstemming bereikt met de curator over een doorstart.

Op 25 juli werd het faillissement over Witteveen Mode uitgesproken door de rechtbank van Midden-Nederland. Destijds had de keten 94 winkels. Begin augustus maakte curator Rinke Dulack al bekend 72 van deze winkels open te houden. Hoeveel winkels nu open zullen blijven hangt af van de onderhandelingen met de verhuurders van de panden, meldt het persbericht. “Het is de bedoeling van de nieuwe eigenaar om met zoveel mogelijk vestigingen verder te gaan en de werkgelegenheid van zoveel mogelijk werknemers te behouden,” aldus het persbericht. Ten tijde van het faillissement waren er 400 mensen werkzaam bij Witteveen Mode.

Dulack: “De Ondernemingsraad heeft een positief advies gegeven en ook ik ben verheugd over de plannen van de nieuwe eigenaren. Ik heb met hen de afspraak gemaakt dat zij tenminste 70 procent van het winkelpersoneel een nieuwe baan aan zullen bieden.”

Doorstart Witteveen definitief

Ook voor klanten betekent de doorstart goed nieuws. Na het faillissement waren cadeau- en tegoedbonnen namelijk beperkt inwisselbaar, alleen bij bestedingen boven de 75 euro. Deze zullen ‘binnenkort weer onvoorwaardelijk als betaalmiddel worden geaccepteerd’, aldus het persbericht. Ook wordt gemeld dat de webshop van Witteveen weer snel ‘in de lucht’ is.

Het is nog onduidelijk wie onder de groep ‘vooraanstaande investeerders’ behoort waarover gesproken wordt in het persbericht. FashionUnited doet navraag over de samenstelling van de groep investeerders.

Het faillissement voor Witteveen Mode werd door de Belastingdienst aangevraagd. De retailer zou een te hoge belastingschuld hebben en zich niet aan de betalingsregeling hebben gehouden.

Beeld: Witteveen Facebook

Witteveen Mode