• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Zalando passeert omzetgrens van 1 miljard euro in Q4

Zalando passeert omzetgrens van 1 miljard euro in Q4

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Internetgigant Zalando heeft voor het eerst in één kwartaal voor ruim 1 miljard euro verkocht. De omzet groeide in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2016 naar schatting met een kwart naar 1,09 miljard euro. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Duitse concern naar buiten bracht.

Het aangepast bedrijfresultaat komt volgens Zalando uit tussen de 81 miljoen en 104 miljoen euro. Daarmee komt de totale omzet voor het boekjaar naar verwachting uit op 3,6 miljard euro, een stijging van tussen de 25 en 26 procent ten opzichte van 2015. De e-tailer rekent bovendien op een bedrijfsresultaat van 202 miljoen tot 225 miljoen euro.

”We hebben 2016 succesvol volbracht. Voor de eerste keer doorbraken we de miljard euro omzetbarrière in één kwartaal, een duidelijk resultaat van onze klantgerichtheid,” aldus mede-CEO Rubin Ritter in een persverklaring. “We zullen ons blijven richten op groei en investeringen in een steeds betere consumentenervaring in al onze markten.”

In Nederland startte Zalando in het vierde kwartaal onder andere met de personal shopping service Zalon en ook introduceerde de webwinkel de ’Zalando haalt op’-service. Het bedrijf kondigde verder aan na Frankrijk en Italië binnenkort ook een warenhuis in Zweden te gaan openen.

Op 1 maart publiceert Zalando de definitieve resultaten over het vierde kwartaal en het gehele boekjaar 2016.

Beeld: Zalando

Zalando