Al 120.000 bezoekers voor tentoonstelling Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years

De overzichtstentoonstelling van 25 jaar Viktor&Rolf in Rotterdam heeft al 120.000 getrokken, zo meldt de Kunsthal in een persbericht. De tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’ is de grootste tentoonstelling van Viktor & Rolf tot nu toe in Nederland. Een zestigtal van werken uit de haute couture en ready-to-wear collecties.

De overzichtstentoonstelling viert het 25-jarig jubileum van het ontwerpduo. De tentoonstelling is nog tot en met 30 september 2018 te zien. Onder andere bekende ontwerpen zoals de trouwjurk van Prinses Mabel en de jurk waarmee ze de prijs op het Hyères Festival wonnen zijn te zien in de Kunsthal. Ook de Russian Doll-collectie, waarbij één model steeds meer kledingstukken over elkaar gelaagd kreeg door het ontwerpduo die haar op de catwalk aankleedde, is opgenomen in de tentoonstelling. Deze collectie betekende de internationale doorbraak voor Viktor&Rolf.

De tentoonstelling is gebaseerd op een show in de National Gallery of Victoria in Melbourne en in samenwerking met Viktor&Rolf, gastcurator Thierry-Maxime Loriot, bruikleenpartners Museum Boijmans van Beuningen en Han Nefkens Foundation gemaakt.

Hoofdbeeld: The House at the End of the World, 2005, Foto: David LaChapelle Studio

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN