• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • By-wire van Marina Toeters brengt boek Unfolding Fashion Tech

By-wire van Marina Toeters brengt boek Unfolding Fashion Tech

Door Saraï van Well

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

By-wire, het bedrijf van Marina Toeters brengt in augustus het boek ‘Unfolding Fashion Tech: Pioneers of Bright Futures’ uit. De fashion tech ontwerper, die vooral bekend staat om het gebruik van innovatieve technologie, gaat in het boek in op hoe de toekomst van de mode eruit zou zien.

‘Unfolding Fashion Tech’ bevat 50 innovatieve modeprojecten en acht korte artikelen van Daniëlle Bruggeman, Jan Mahy, Rens Tap, Ben Wubs, Loe Feijs, Koen van Os, Gail Kenning, Lianne Toussaint, Stephan Wensveen, Anke Jongejan, Pauline van Dongen en Oscar Tomico. In het boek laten deze ontwerpers, wetenschappers, professionals uit de mode industrie en theoretici op het gebied van mode-technologie hun licht schijnen over hoe de mode industrie er in de toekomst uit zou kunnen zien. Het verenigt hun verschillende perspectieven op de uitdagingen en onderzoekt alternatieven voor de overvloed aan afgedankte kledingstukken.

Toeters is een bekende naam in de mode-industrie. Ze maakte naam door haar modeprojecten waarin het gebruik van innovatieve technologie centraal staat. Zo maakte ze voor haar Closed Loop Smart Athleisure Fashion-collectie een slim overhemd dat je hartslag en ademhaling bij kan houden. Met haar bedrijf By-wire stimuleert ze de samenwerking tussen de mode-industrie en technici voor een relevant modesysteem.

‘Unfolding Fashion Tech: Pioneers of Bright Futures’ ligt vanaf 15 augustus in de (virtuele) boekhandel van By-wire, voor 24 euro. Het boek werd samen met Eindhoven University of Technology en NL Next Fashion & Textile tot stand gebracht.

Foto: Unfolding Fashion Tech

By-wire
Fashion Tech
Marina Toeters
mode en technologie
NL Next Fashion & Textile
technologie en mode
Unfolding Fashion Tech