• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Centraal Museum opent tentoonstelling met werk Duran Lantink

Centraal Museum opent tentoonstelling met werk Duran Lantink

Door Caitlyn Terra

25 jun. 2019

Cultuur

Het Centraal Museum in Utrecht presenteert met de tentoonstelling Old Stock nieuw werk van modeontwerper Duran Lantink. Het museum kocht eerder al de bekende ‘vaginabroek’ van Lantink, die hij ontwierp voor performer Janelle Monae, aan voor de collectie.

Lantink maakt collecties van restanten uit de mode-industrie, wat ook linkt naar de naam van de tentoonstelling, ‘Old Stock’. De expositie is een drieluik. In het eerste deel laat de ontwerper nieuw werk zien die hij heeft samengesteld door afgestoten kledingstukken uit de modecollectie van het museum te verwerken. In het tweede gedeelte is de samenwerking van Lantink te zien met Joeri Woudstra en tot slot is het project Sistaaz of the Castle te zien.

“Ons enthousiasme voor het werk van Duran Lantink bleek al uit onze aankoop van de iconische Vaginabroek die hij in 2018 ontwierp voor de videoclip “Pynk” van de Amerikaanse popster Janelle Monae. Deze tentoonstelling, op het snijvlak van mode en beeldcultuur is een mooie volgende stap in onze samenwerking,”aldus museumdirecteur Bart Rutten in het persbericht.

De expositie is te zien van 13 juli tot en met 27 oktober op de zolderetage van het Centraal Museum in Utrecht. Voorafgaand aan de tentoonstelling zal de vaginabroek nog te zien zijn op het festival Down the Rabbit Hole waar Janelle Monae optreedt.

Foto's: Duran Lantink
Foto 1: Portret Duran Lantink © Alicy Whitby
Foto 2, 5, 6, 7 en 8 Duran Lantink © Jan Hoek
Foto 3 & 4: Duran Lantink
Foto 9: Oblong Twins © Bon Duke
Foto 10: Somerset House © Joeri Woudstra.

Centraal Museum
Duran Lantink