• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Gemeentemuseum Den Haag werkt aan Dior-tentoonstelling

Gemeentemuseum Den Haag werkt aan Dior-tentoonstelling

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ook Nederland krijgt een eigen Dior-tentoonstelling, zo bevestigt een woordvoerder van het Gemeentemuseum Den Haag aan FashionUnited. In 2020 zal een grote expositie getoond worden in het museum over het werk en leven van ontwerper Christian Dior.

De voorbereidingen voor de tentoonstelling zijn al een paar jaar bezig. Het museum maakt de komst van een Dior-tentoonstelling nu bekend na vragen van het ANP over de grote tentoonstelling in het Victoria&Albert Museum die dit jaar opengaat. Over de invulling van de Nederlandse tentoonstelling kunnen nog geen uitspraken worden gedaan, maar items die in het Victoria&Albert Museum te zien zullen zijn, zijn mogelijk ook een onderdeel van de Nederlandse expositie.

Elk najaar opent het Gemeentemuseum Den Haag een grote modetentoonstelling. Afgelopen najaar was dit Femme Fatales, die nog te zien is tot en met maart, over sterke vrouwen in de mode. Het thema voor de tentoonstelling van het komende najaar is Let’s Dance, zo meldt Nu.nl. Vanaf het najaar van 2019 zal het Gemeentemuseum Den Haag verder als het Kunstmuseum Den Haag.

Christian Dior
Dior
Gemeentemuseum Den Haag
Kunstmuseum Den Haag