• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Kunsthal Rotterdam kondigt Viktor&Rolf-tentoonstelling aan

Kunsthal Rotterdam kondigt Viktor&Rolf-tentoonstelling aan

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

“Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse luxueuze modehuis Viktor&Rolf organiseert de Kunsthal in samenwerking met de ontwerpers en de Canadese curator Thierry-Maxime Loriot een grote overzichtstentoonstelling,” aldus het persbericht. De tentoonstelling ‘Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years’ zal vanaf 27 mei tot en met 30 september te zien zijn.

“Met magnifiek vakmanschap en dromerige silhouetten, soms gemaakt van rinkelende belletjes of rood tapijt, heeft het Nederlandse modekunstenaarsduo Viktor&Rolf gedurende de afgelopen twintig jaar draagbare kunst gemaakt in een unieke, eigenzinnige stijl,” aldus Loriot.

In de tentoonstelling zullen onder andere 45 werken worden getoond uit zowel haute couture collecties, als kostuums voor ballet en opera en eerdere ontwerpen uit eigen archieven van het duo en uit collecties van (inter)nationale musea. “Na het succes van onze overzichtstentoonstelling in Melbourne zijn we er trots op dat hij nu naar de Kunsthal Rotterdam gaat. We houden ervan ons werk niet alleen op de catwalk, maar ook als tentoonstelling te laten zien. Op die manier kan iedereen het bekijken, niet alleen een handjevol mensen tijdens de shows in Parijs.”

Beeld: Viktor& Rolf, Inez & Vinoodh, 2015

Kunsthal Rotterdam
Viktor&Rolf