• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • State of Fashion 2018 komt nog geld tekort

State of Fashion 2018 komt nog geld tekort

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Het mode-evenement State of Fashion staat gepland voor 2018, maar of het doorgaat is nog helemaal niet zeker. Vooralsnog is er nog niet voldoende geld bij elkaar gebracht om het evenement te laten plaatsvinden. Dat meldt organisator tevens voorzitter van de stichting Sonsbeek Internationaal, Eiso Alberda van Ekenstein, aan de Gelderlander.

Halverwege dit jaar wordt er door het stichtingsbestuur besloten of State of Fashion haalbaar is. Dat kan pas als er genoeg financiering is geregeld. “Doorgaan is alleen een optie als we 80 procent van de benodigde middelen binnen hebben,” zegt Alberda tegen de krant.

Momenteel heeft het mode-evenement een subsidie van 600.000 euro gekregen van de gemeente Arnhem. Met de provincie Gelderland wordt nog gesproken over een soortgelijk bedrag. Dat zal niet genoeg zijn; er wordt ook gezocht naar fondsen die mee willen financieren. Het is niet bekend welk totaalbedrag de stichting nodig heeft, daar wil Alberda van Ekenstein niets over zeggen.

Op 19 januari is tevens bekend geworden dat de voormalig adviseur Christine de Baan is benoemd tot zakelijk directeur van State of Fashion. José Teunissen was in 2016 al aangesteld als curator. De eerste editie van State of Fashion opent op 1 juni 2018 onder de titel ‘The New Luxury’ .

State of Fashion is de opvolger van de Modebiënnale. Het mode-evenement vindt één keer in de vier jaar plaats en wordt afgewisseld met de Arnhemse beeldententoonstelling Sonsbeek. Zo staat de stad iedere twee jaar in het teken van cultuur. De evenementen worden organisatorisch samengebracht onder de Stichting Sonsbeek Internationaal, zodat de stad één aanspreekpunt heeft voor beide.

Foto´s: Arnhem Mode Biennale 2011

State of Fashion