• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Tassenmuseum Amsterdam sluit de deuren voorgoed

Tassenmuseum Amsterdam sluit de deuren voorgoed

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Cultuur

Het einde van het Tassenmuseum Amsterdam, voorheen bekend als Tassenmuseum Hendrikje, is plots gekomen. Het museum sloot de deuren op 13 maart vanwege de coronacrisis, maar er is nu besloten het museum niet te heropenen, zo blijkt op de website van de organisatie.

“Er zijn helaas onvoldoende financiële middelen in de vorm van subsidies en sponsoring gevonden voor continuering op lange termijn. Mede gezien de huidige ontwikkelingen in de samenleving is er onvoldoende perspectief voor de toekomst,” aldus het bericht. Het museum meldt dat alle mogelijkheden om toch open te blijven zijn onderzocht. Sinds de opening in 2007 heeft het museum meer dan een half miljoen bezoekers mogen ontvangen.

Coronacrisis doet Tassenmuseum Amsterdam voorgoed sluiten

Vorig jaar maart trad Manon Schaap aan als de nieuwe directeur van Tassenmuseum Amsterdam. Het museum zou een nieuwe koers gaan varen, letterlijk ‘out of the bag’, zo vertelde Schaap vorig jaar aan FashionUnited. “Het stemt mij bijzonder treurig dat ik de deuren van dit bijzondere huis, dit mooie museum moet sluiten. Samen met mijn team waren wij bezig om de visie betreffende de tas, identiteit, mode, metier en maatschappij tot leven te laten komen. Helaas heeft de realiteit ons ingehaald,” aldus Schaap in het bericht op de website van het Tassenmuseum Amsterdam.

De stichting achter het Tassenmuseum streeft de gehele collectie bij elkaar te houden.

Beeld: Collage van deelnemers Talent Invasion - Tassenmuseum Amsterdam

Coronavirus
Tassenmuseum
tassenmuseum amsterdam
Tassenmuseum Hendrikje