• Home
  • Nieuws
  • Cultuur
  • Tentoonstelling ‘Contemporary Fashion’: ontwerpers geïnspireerd door Hollandse klederdracht

Tentoonstelling ‘Contemporary Fashion’: ontwerpers geïnspireerd door Hollandse klederdracht

Door Caitlyn Terra

22 mei 2018

Van Walter van Beirendonck tot Ricardo Ramos en Bas Kosters. Allemaal lieten ze zich inspireren door de Hollandse klederdracht. Vanaf juli 2018 tot en met januari 2019 is in het Klederdrachtmuseum in Amsterdam de tentoonstelling ‘The Dutch Costume in Contemporary Fashion’ te zien, zo meldt het museum op de website.

“In samenwerking met diverse musea, stelt het Klederdrachtmuseum een collectie tentoon van hedendaagse modeontwerpers die zich hebben laten inspireren door Hollandse klederdracht. Met name handwerk en duurzaamheid blijken als kernelementen van klederdracht uitstekend toepasbaar op de hedendaagse ideeën van mode en stijl,” aldus het museum.

Onder andere Bas Kosters, Alexander van Slobbe, Tess van Zalinge, David Laport en Mattijs van Bergen worden genoemd door het museum als onderdeel van de tentoonstelling. Van Zalinge’s ‘Maandag Wasdag’ collectie zal onderdeel zijn van de tentoonstelling en werd vorige week ook gepresenteerd in het museum. De expositie zal worden ingericht door studenten van diverse mode- en design academies.