• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Alessandro Benetton stapt uit Raad van bestuur

Alessandro Benetton stapt uit Raad van bestuur

Mensen

Door Anne Buis

30 nov. 2016

De zoon van de oprichters van Benetton, Alessandro Benetton, is uit de Raad van bestuur gestapt. Het Italiaanse merk heeft het nieuws bevestigd, en noemt het een ‘normaal onderdeel van de rotatie binnen de raad’. Volgens diverse media is het vertrek van Benetton reden tot zorg over de toekomst van het bedrijf.

Alessandro Benetton is de zoon van Luciano Benetton, die samen met drie broers aan de wieg stond van het bedrijf. Benetton werd wereldberoemd door de kleurrijke gebreide items en opvallende campagnes met een hoge diversiteit aan modellen, voornamelijk in de jaren ‘80 en ‘90. Tot 2013 was Benetton uitvoerend president van het bedrijf. De Raad van bestuur zal waarschijnlijk bij de volgende raadsvergadering een opvolger aanwijzen.

Het hoofd van de Italiaanse vakbond Filctem CGIL in Treviso laat aan persbureau ANSA weten dat Benetton’s vertrek ‘een serieuze reden is tot bezorgdheid, boven op de grote onzekerheden rond het bedrijf’.

Vandaag lanceerde Benetton ook de designer collectie met Stella Jean. Lees ook: In beeld: Benetton designercollectie van Stella Jean

Beeld: Benetton