In beeld: Benetton designercollectie van Stella Jean

Het Italiaanse United Colors of Benetton is het volgende merk dat de handen ineen heeft geslagen met een modeontwerper. Benetton strikte de Italiaanse-Haïtiaanse Stella Jean, wie bekend staat om haar kleurrijke en multiculturele stijl handschrift. De capsulecollectie werd maandag onthuld in de Benetton showroom in Milaan.

In beeld: Benetton designercollectie van Stella Jean

De capsule collection ‘United Colors of Benetton by Stella Jean’ telt twintig artikelen. De gebreide jassen, truien, jurken en rokken bestaan uit onder andere kasjmier en mohair, zijn uitgerust met etnische en folklore motieven en hebben een gemiddelde prijs van 79 euro. Een aantal accessoires werd gemaakt in samenwerking met Haïtiaanse en Ethiopische ambachtslieden.

In beeld: Benetton designercollectie van Stella JeanIn beeld: Benetton designercollectie van Stella Jean

Vanaf 1 december is de designer collectie te koop in Europa, India, Japan, Latijns-Amerika en Korea bij honderd Benetton winkels en via de webshop van het merk.

In beeld: Benetton designercollectie van Stella Jean

Volgens Gianluca Pastore, directeur marketing en communicatie van de Benetton Group is het niet de laatste samenwerking van het merk. "Stella Jean was de peetmoeder, maar er zullen innovaties en samenwerkingen volgen,” zo vertelde hij aan FashionUnited in de Milanese showroom.

2016 zag meer Benetton-debuten. Zo lanceerde het Italiaanse merk een sportcollectie in maart en een nieuw label, genaamd TV31100, in oktober. Deze nieuwe lijn focust op knitting technologie, en bestaat uit verschillende naadloze pullovers.

Foto’s: Benetton

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN