• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Alexander Wang algemeen directeur van zijn bedrijf

Alexander Wang algemeen directeur van zijn bedrijf

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Alexander Wang heeft de rol CEO en van voorzitter van het label dat zijn naam draagt op zich genomen. Wang verenigt nu de functies van algemeen en creatief directeurschap van het bedrijf. De Amerikaan heeft de functies overgenomen van zijn moeder Yin Wang en schoonzus Aimie Wang. Als reden wordt gegeven dat Wang op deze manier sneller kan schakelen in een branche die aan veel snelle veranderingen onderhevig is.

Yin Wang en Aimie Wang blijven wel bij het bedrijf betrokken als aandeelhouder en lid van de raad van bestuur. Ook Dennis Wang, Alexanders broer, blijft aan als adviseur.

Tegelijk is bekendgemaakt dat twee andere Wangs zich bij het familiebedrijf hebben gevoegd. Het gaat om Caroline Wang, Alexanders tante, die vice voorzitter wordt. Ze heeft een achtergrond in informatietechnologie en dertig jaar bij IBM gewerkt. En Mary Wang, geen familie, in de nieuwe rol van vice president van Alexander Wang Inc. Mary Wang komt bij Donna Karan vandaan.

Alexander Wang stopte een jaar geleden als hoofdontwerper bij Balenciaga om zich volledig op zijn eigen merk te concentreren.

Foto: Catwalk Pictures

ALEXANDER WANG