• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Angela Missoni stopt als creatief directeur Missoni

Angela Missoni stopt als creatief directeur Missoni

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Missoni-telg Angela Missoni stopt als creatief directeur van het modehuis. De stap is een gevolg van een reorganisatie binnen het bedrijf, zo melden Business of Fashion en WWD. Ze blijft echter wel aan bij het bedrijf als president.

De creatief directeur wordt tijdelijk opgevolgd door Alberto Caliri, de rechterhand van Missoni voor zo’n twaalf jaar. Zijn eerste collectie zal die voor lente 2022 zijn. Caliri heeft de taak om met zijn ontwerpen het bereik van Missoni uit te breiden en een nieuwe groep consumenten aan te spreken. Het gaat hier specifiek om de groep onder de veertig jaar, zo meldt CEO Livio Proli tegen WWD. Caliri moet ook het productaanbod uitbreiden met ook wat lager geprijsde items.

Missoni werd in 1953 opgericht door Ottavio en Rosita Missoni. De twee richtten een knitwear bedrijf op en tot de dag van vandaag staat het Italiaanse modehuis nog steeds bekend om zijn knitwear. De drie kinderen van het stel raakten betrokken bij het bedrijf en dochter Angela werd in 1996 de creatief directeur van het bedrijf.

Beeld: via C&M Media

Angela Missoni
Missoni