• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Anthony Vaccarello nieuwe hoofdontwerper 'maison' Yves Saint Laurent

Anthony Vaccarello nieuwe hoofdontwerper 'maison' Yves Saint Laurent

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Kering heeft de Belgische ontwerper Anthony Vaccarello (36) benoemd als artistiek directeur van modehuis Yves Saint Laurent. De naam van Vaccarello wordt al sinds januari genoemd toen bekend werd dat Hedi Slimane zijn contract bij het modehuis mogelijk niet zou verlengen. De geruchten werden sterker nadat vrijdag jl. werd aangekondigd dat Slimane inderdaad vertrekt en dat Vaccarella zijn contract met Versus Versace beëindigd had.

Anthony Vaccarello heeft sinds 2009 zijn eigen label. Daarvoor was hij twee jaar in dienst bij Fendi. Sinds 2013 werkte hij bij Versus Versace, eerst als onafhankelijk consultant en sinds 2015 als creatief directeur. De jonge Belgische ontwerper studeerde in Brussel aan La Chambre en won in 2006 de grote prijs van het modeconcours in Hyères en de ANDAM Fashion Award in 2011.

Francesca Bellettini, directeur en CEO of Yves Saint Laurent, zegt in een persverklaring: "Ik ben heel erg blij dat Anthony Vaccarello de creatieve leiding neemt bij Yves Saint Laurent. Hij heeft een moderne en pure esthetiek die perfect is voor het huis. Anthony Vaccarello weet in zijn werk een bijna provocerende vrouwelijkheid perfect te combineren met een scherp mannelijk silhouet. Hij is een natuurlijk keus die de essentie van Yves Saint Laurent tot uiting kan brengen. Ik verheug me op een nieuw tijdperk met Anthony Vaccarello."

François-Henri Pinault van Kering noemt Vaccarello een 'groot talent met een unieke stijl die in grote mate zal kunnen bijdragen aan de groei van het maison'.

De eerste collectie van Vaccarello voor het huis Yves Saint Laurent wordt in oktober gepresenteerd.


Anthony Vaccarello
Kering
Saint Laurent Paris
Yves Saint Laurent