Het Amerikaanse VFiles heeft de winnaars van de VFiles Runway prijs bekendgemaakt, voorafgaand aan de show die op 5 september 2019 plaatsvindt. Daarbij zijn twee Belgische ontwerpers in de prijzen gevallen. Di Du en Nico Verhaegen, allebei onlangs afgestudeerd aan de Royal Academy of Fine Arts Antwerp, wonnen in de categorie ‘design’. Dat maakt VFiles bekend aan WWD.

De ontwerpers werden gekozen uit duizenden inzendingen die tussen 21 juni en 21 juli werden ingediend. De winnaars werden voorafgaand aan de elfde VFiles groep show in september bekendgemaakt in de categorie design, styling en fotografie. Verhaegen en Di Du winnen samen met de Engelse Wesley Harriott in de design categorie en zullen hun collecties tijdens de show mogen laten zien.

Verhaegen staat bekend om zijn duurzaamheid gedreven collecties, waarbij gebruik wordt gemaakt van materialen zoals CO2-neutraal linnen, hergebruikte stoffen en gerecyclede nylon. De in China geboren Di Du, laat zich inspireren door hedendaagse kunst, vrouwelijkheid en de ondergrondse cultuur. Haar ontwerpen werden onder andere gedragen door zangeres Zara Larsson.

VFiles is een social netwerkplatform, dat de wereldwijde jongere community met elkaar verbindt door mode, muziek en unieke live-ervaringen. Ze noemen zichzelf een content hub, een social media platform en een retailer. De VFiles Runway inzendingen worden beoordeeld door het VFiles team, waarbij onder andere wordt gekeken naar populariteit, marketing mogelijkheden, de kracht van het ontwerp.

In 2017 deed de Nederlandse ontwerper Daniëlle Cathari mee aan de wedstrijd. Zij viel destijds op bij sportgigant Adidas, waar ze drie samenwerkingen mee aanging. Eind 2018 maakte ze bekend dat ze haar eigen label, onder haar eigen naam, startte.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN