• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Beschuldigingen grensoverschrijdend gedrag Arcadia-topman Philip Green openbaar

Beschuldigingen grensoverschrijdend gedrag Arcadia-topman Philip Green openbaar

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De beschuldigingen aan het adres van Sir Philip Green zijn eindelijk aan het licht gekomen. Het rechterlijk bevel dat een publicatie van The Telegraph tegenhield is opgeheven, dus het uitgebreide stuk is afgelopen weekend gepubliceerd. De Arcadia Group-topman wordt niet alleen beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag naar vrouwen maar ook naar mensen van een ander ras.

The Telegraph bereidde vorig jaar oktober een stuk voor met meerdere statements over grensoverschrijdend gedrag van Philip Green. Toen de topman hier lucht van kreeg, liet hij een rechterlijk bevel uitschrijven tegen de publicatie van het stuk. Het bevel is nu opgeheven waardoor de beschuldigingen eindelijk openbaar gemaakt zijn.

Uit het stuk wordt duidelijk dat Green diverse vrouwen ‘bij hun taille, benen en schouders greep’, ze in hun nek kuste en één vrouw zelfs op de mond kuste. Een andere vrouw werd in een hoofdklem gehouden door de topman en door het kantoor ‘gesleept’. Meerdere vrouwen zijn flinke sommen geld betaald, variërend van enkele tonnen tot 1 miljoen pond om te zwijgen over de incidenten nadat ze een klacht hadden ingediend bij de HR-afdeling.

Ook blijkt uit de publicatie dat Green niet respectvol omging met mensen van een ander ras. Meerdere grove uitspraken werden gedaan tegen mannen met een donkere huidskleur en een Chinese zakenman kreeg tijdens een zakelijke afspraak een racistische bijnaam van Green. FashionUnited kiest ervoor om de uitspraken en de bijnaam niet te herhalen in dit stuk.

De advocaten van Green doen de beschuldigingen af als de enthousiaste en gepassioneerde aard van de Arcadia-topman. Hierdoor zou hij soms zich als een heethoofd gedragen. Ook zou zijn algemene stijl van omgang erg 'amicaal' zijn.

Philip Green verliest mogelijk zijn titel. Sinds de publicatie zijn er verschillende oproepen geweest om Green te ontdoen van zijn ridder-titel.

Beeld: Slaven Vlasic / Getty images North America / AFP

Arcadia Group
Philip Green
Sir Philip Green