• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Boardriders benoemt nieuwe topman na vermissing CEO op zee

Boardriders benoemt nieuwe topman na vermissing CEO op zee

Door Arjan Ranjbar

7 feb. 2018

In de nasleep van de vermissing van CEO Pierre Agnes heeft Boardriders een nieuwe topman benoemd. Dave Tanner, momenteel Chief Turnaround Officer, neemt per direct de functie op zich. Dat maakt het bedrijf bekend middels een persbericht.

De benoeming van Tanner als CEO van Boardriders stond al even in de steigers en zou definitief worden na het afronden van de acquisitie van concurrent Billabong, aan het einde van dit jaar. Agnes zou de rol van president krijgen binnen de nieuw te vormen firma. “We zijn gebroken door het plotselinge verlies van onze vriend Pierre Agnes,” aldus Tanner in het persbericht. “Tegelijkertijd zijn we verenigd in onze toewijding om de nagedachtenis van Pierre te eren en uit te breiden.”

Pierre Agnes vertrok ruim een week geleden met zijn boot voor een vistocht voor de Zuid-Franse kust, maar keerde nooit terug aan land. Zijn boot spoelde een aantal uren na zijn verdwijning aan op het strand, waarop een grootscheepse zoekactie op touw werd gezet. Deze bleef zonder resultaat: na twee dagen werd de zoektocht afgeblazen door de Franse autoriteiten, gezien de nihile overlevingskans van Agnes.

“Het is onmogelijk om Pierre te vervangen,” zo vervolgt Tanner, “maar we hebben een team vol getalenteerde, creatieve professionals die de unieke cultuur binnen ons bedrijf blijven koesteren en zich nu nog meer gesterkt voelen in onze collectieve missie. Ik voel me vereerd dat ik dit historische merk naar de volgende fase mag leiden, en zal er alles aan doen om de principes die het bedrijf jarenlang geleid hebben te handhaven.”

BOARDRIDERS
CEO
Dave Tanner
Pierre Agnes
QUIKSILVER