• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Bonne Reijn en Simone Post winnaars bij Dutch Design Awards 2019

Bonne Reijn en Simone Post winnaars bij Dutch Design Awards 2019

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De winnaars van de Dutch Design Awards 2019 zijn bekend. Afgelopen woensdag werden de gelukkigen tijdens een besloten award uitreiking bekend gemaakt in Eindhoven. In de categorie Fashion gaat Bonne Reijn van Bonne Suits met de prijs naar huis.

Bonne Reijn won met De Rrusie Suit van het merk Bonne Suit. Het is een pak dat elke dag van de week gedragen kan worden en is geïnspireerd op het combineren van stijl en comfort. De riem in het ontwerp zorgt ervoor dat het pak voor de drager aangepast kan worden en dynamischer wordt. “Bonne Reijn maakt hier een statement dat radicaal is in zijn eenvoud. Het uniform als een nuchter en democratisch canvas voor een eigen identiteit,” aldus de jury in het persbericht.

Simone Post en Bonne Reijn vallen in de prijzen tijdens Dutch Design Awards 2019

Textiel en product ontwerper Simone Post ging naar huis met de Dutch Design Award 2019 in de categorie young designer. Post staat bekend om het hergebruik van materialen en werkte bijvoorbeeld samen met Adidas om kleden te maken van gerecyclede sneakers en maakte ze voor Vlisco een karpet van hun afvaldoeken. “Haar zorgvuldige onderzoek en slimme, systemische benadering vertaalt zich steeds weer in innovatieve en ambachtelijke ontwerpen met een esthetiek, die kenmerkend is voor Simone Post,” aldus het juryrapport. Post ontving een geldprijs van 12.000 euro dankzij haar winst.

In de categorie mode grepen Maison The Faux en Ninamounah net mis. Ninamounah was eveneens genomineerd in de categorie young designer. In de laatstgenoemde categorie werd de selectie genomineerden afgemaakt door nog een mode ontwerper, Amber Jae Slooten, creatief directeur van The Fabricant. Dat Ninamounah en Amber Jae Slooten niet met de hoofdprijs naar huis gingen, betekent niet dat ze met legen handen de awarduitreiking hebben verlaten. Dankzij de Keep an Eye Foundation, dat letterlijk de ogen open houdt voor jonge en veelbelovende talenten, gingen zij ook met een geldprijs naar huis. Zowel Amber Jae Slooten als Ninamounah kregen 9.000 euro van de stichting.

De Dutch Design Week vindt van 19 tot en met 27 oktober plaats in Eindhoven. Daar kan het publiek stemmen voor de Public Award 2019.

Beeld: Header; Bonne Suits via Dutch Design Awards 2019, Simone Post voor Adidas

Amber Jae Slooten
Bonne Reijn
Bonne Suits
Ninamounah
simone post
The Fabricant