• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Britse Daniel Lee nieuwe creatief directeur bij Bottega Veneta

Britse Daniel Lee nieuwe creatief directeur bij Bottega Veneta

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Bottega Veneta, het Italiaanse modehuis dat gisteren het vertrek van ontwerper Tomas Maier wereldkundig maakte, heeft een nieuwe creatief directeur gevonden in de jonge Brit Daniel Lee. Dit kondigt moederbedrijf Kering aan in een persbericht.

Daniel Lee mag met zijn tweeëndertig jarige leeftijd al behoorlijke namen op zijn cv schrijven. De aan Central Saint Martins College of Art and Design afgestudeerde Brit was voordat hij in 2012 werd aangesteld als hoofdontwerper van de ready-to-wearlijn bij Céline werkzaam bij Maison Margiela, Balenciaga en Donna Karan.

“Ik ben erg blij Daniel Lee te verwelkomen als creatief directeur van Bottega Veneta. Zijn ongewone visie en zeer persoonlijke creatieve benadering hebben mij ervan overtuigd dat hij in staat is om een nieuw hoofdstuk voor het modehuis te schrijven. Zijn werk wordt gekenmerkt door grote nauwkeurigheid, een beheersing van expertise in de studio, een passie voor materialen en een enorme energie. Ik kan niet wachten hoe dit vorm gaat krijgen voor Bottega Veneta,” aldus François-Henri Pinault CEO bij Kering in het persbericht.

Claus Dietrich Lahrs, CEO bij Bottega Veneta laat in hetzelfde bericht over de aanstelling weten: "Daniel Lee heeft een diep besef van de huidige uitdagingen van het huis. Hij zal Bottega Veneta een nieuwe en onderscheidende creatieve taal brengen die bijdraagt aan het succes van het modehuis gebaseerd op de ambitieuze fundamenten die in de afgelopen jaren al zijn ontwikkeld."

Daniel Lee is vereerd en enthousiast om de erfenis van Bottega Veneta voort te zetten en het merk klaar te maken voor de toekomst. In het bericht geeft Lee aan dit te doen met behoud van de codes van het huis en de vakmanschap, kwaliteit en verfijning die het huis kenmerkt.

Beeld: Daniel Lee via Kering

Bottega Veneta
Daniel Lee
Kering