• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Creatief directeur Bottega Veneta stopt

Creatief directeur Bottega Veneta stopt

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Tomas Maier vertrekt als creatief directeur van Bottega Veneta. Het vertrek van de ontwerper wordt door moederbedrijf Kering aangekondigd in een persbericht. De ontwerper was al sinds 2001 werkzaam bij het Italiaanse modehuis.

“Het is voornamelijk dankzij Tomas’ hoge niveau van creativiteit dat Bottega Veneta het modehuis is geworden dat het nu is. Hij heeft het terug naar de luxemarkt gebracht. Met zijn creatieve visie heeft hij op fantastische wijze de expertise van de ambachtslieden van het modehuis getoond. Ik ben hem ontzettend dankbaar en bedank hem persoonlijk voor wat hij heeft bereikt en het exceptionele succes waar hij aan meegeholpen heeft,” aldus François-Henri Pinault, van Kering.

Een nieuwe creatief directeur wordt nog niet genoemd in het persbericht. Ook is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor het ontwerp van de volgende collecties. In het eerste kwartaal van het huidige boekjaar zag Bottega Veneta de omzet afnemen met 6,8 procent. Het merk was hiermee de enige daler in het portfolio van Kering.

Maier heeft nog zijn eigen merk, dat hij in 1997 oprichtte. Het merk Tomas Maier is ook onderdeel van Kering. De luxegroep nam in 2013 voor het eerst een belang in het merk. De ontwerper was voorheen werkzaam bij modehuizen Sonia Rykiel, Guy Laroche en Hermès.

Beeld: Tiziana Fabi / AFP

Bottega Veneta
Kering
Tomas Maier