• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Britse ontwerper Richard Nicoll overleden

Britse ontwerper Richard Nicoll overleden

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De Britse modeontwerper Richard Nicoll is vrijdag, op zijn 39ste verjaardag, overleden. Nicoll zou overleden zijn aan een hartstilstand.

Richard Nicoll werd geboren in Londen en groeide op in Perth, Australië. Hij keerde terug naar Londen om te studeren aan de Central Saint Martins. In 2002 haalde Nicoll zijn diploma; een fashion master in womenswear. Dolce & Gabbana kocht zijn volledige afstudeercollectie.

Nicoll ging aan de slag bij Louis Vuitton. Zijn eigen gelijknamige damesmodelabel lanceerde hij in 2005. Het merk Richard Nicoll had fysieke verkooppunten wereldwijd en werd ook online verkocht via onder andere luxewebshop Net-a-porter.com en Zalando.co.uk. In 2008 won Nicoll de Franse modeprijs Andam.

Een jaar later, in 2009, ging Nicoll aan de slag als creatief directeur bij het Italiaanse modehuis Cerutti. Daar werkt hij totdat het bedrijf werd verkocht aan Chinese investeerders en de damesmode afdeling werd gesloten.

Nicholl werkte ook bij Fred Perry, Jack Wills en Topshop. Voor die laatste ontwierp hij een bruidsjurken in 2012.

In 2014 zette Nicoll ook zijn eigen label stop om te gaan freelancen. Naar verluidt zou hij in januari 2017 aan de slag gaan in een nieuwe rol bij Adidas.

Een van zijn meest bekende ontwerpen, is een innovatieve LED jurk die Nicoll in 2014 in zijn lente/zomer 2015 collectie presenteerde op de London Fashion Week catwalk. Het lichtgevende ontwerp werd gemaakt in samenwerking met het Londense bedrijf Studio X.

Foto: Richard Nicoll herfst/winter 2008 London Fashion Week. Credit: Catwalkpictures.com

Richard Nicoll