• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Carine Roitfeld benoemd tot ‘style advisor’ Karl Lagerfeld

Carine Roitfeld benoemd tot ‘style advisor’ Karl Lagerfeld

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Carine Roitfeld, Franse stylist en oprichter van CR Fashion Book, is aangesteld als ‘style advisor’ voor Karl Lagerfelds gelijknamige modehuis. Dit meldt WWD vandaag. Roitfeld zal in deze rol in ieder geval de komende drie seizoenen nauw samenwerken met Lagerfelds design directeur Hun Kim.

De eerste collectie van Roitfeld voor Karl Lagerfeld wordt in het voorjaar van 2020 gepresenteerd. De collectie is geïnspireerd op Bauhaus, een van de favoriete kunststromingen van Lagerfeld, zo schrijft WWD. Het thema was volgens de modewebsite al voor Roitfelds aanstelling door wijlen Lagerfeld vastgesteld.

De aanstelling van Roitfeld voor het modehuis komt niet als een verrassing. Roitfeld werkte de afgelopen vijftien jaar samen met de Duitse modeontwerper aan verschillende projecten, waaronder Lagerfelds collectie voor H&M in 2004 en verschillende Chanel-campagnes. Eerder schreven we op deze site dat Roitfeld alleen zou worden betrokken bij het ‘creatieve proces’ van het merk en zijn ‘unieke projecten aankomende herfst/winter; zoals The Edit by Carine Roitfeld'. Deze samenwerking is volgens de berichtgeving van WWD nu definitief verlengd en zal afhankelijk van Roitfeld worden uitgebreid.

"Ik ken alle codes van Karl. Ik wil ervoor zorgen dat we een beetje van Karl in de collecties voelen. Hoewel hij van Duitse afkomst was, had Karl een Franse smaak; verfijnd en altijd erg vrouwelijk," verklaart de Franse stylist tegenover WWD.

Karl Lagerfeld wordt in 150 winkels wereldwijd verkocht. Het merk is online in 96 landen aanwezig.

Bauhaus
Carine Roitfeld
Hun Kim
Karl Lagerfeld