• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • CEO Gianluca Flore weg bij Brioni

CEO Gianluca Flore weg bij Brioni

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Brioni moet op zoek naar een nieuwe CEO. Gianluca Flore is vertrokken bij het modehuis. Moederbedrijf Kering heeft het nieuws aan WWD bevestigd.

Flore verlaat per 28 februari het modehuis. Een opvolger zal ‘ter zijner tijd’ bekend worden gemaakt. Hoewel het nog niet bevestigd is, zeggen bronnen dat Fabrizio Malverdi, de CEO van Agent Provocateur, haar opvolger zal zijn.

Het is niet duidelijk of Flore zelf is vertrokken of ontslagen is. Opvallend is haar vertrek wel; zij was immers degene die voormalig creatief directeur Justin O’Shea aanstelde. Dat bleek een grote misstap te zijn. O’Shea, die geen ervaring had met mode ontwerpen, vertrok na slechts zes maanden alweer bij het bedrijf. Volgens sommige bronnen is hij ontslagen, anderen stellen dat hij vertrok omdat hij niet goed paste bij het merk.

De opvolger van Flore zal een zware taak krijgen; aan hem of haar de taak om het merk te herpositioneren en flinke veranderingen door te voeren. Brioni kreeg in minder dan een jaar tijd twee verschillende creatief directeuren, wat voor veel vraagtekens zorgde bij klanten en retailers. De nieuwe CEO zal zich dus moeten focussen op de positionering, de prijsstelling en de communicatie van het modemerk, evenals een herziening van het personeelsbestand op het hoofdkantoor in het Italiaanse Penne.

Gianluca Flore was afkomstig van Bottega Veneta en kwam in november 2014 aan boord bij Brioni. Ze volgde destijds Francesco Pesci op.

Beeld: Brioni website

Brioni
Gianluca Flore