• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Chanel kondigt extra opvolger Karl Lagerfeld aan

Chanel kondigt extra opvolger Karl Lagerfeld aan

Door Natasja Admiraal

bezig met laden...

Virginie Viard zal niet alleen staan aan het creatieve roer van Chanel. Hoewel de rechterhand van Karl Lagerfeld op de dag van zijn overlijden werd aangekondigd als de nieuwe artistieke directeur van het label, heeft het Franse modehuis een week later besloten om twee mensen te benoemen die deze rol gaan delen, schrijft Vogue.

Eric Pfrunder, die als image director ook lange tijd heeft samengewerkt met Lagerfeld, wordt de artistiek directeur van ‘fashion image’ en heeft de creatieve supervisie over alles wat te maken heeft met reclame, marketing, films, evenementen en de digitale uitingen. Viard zal verantwoordelijk zijn voor de haute couture, prêt-à-porter en accessoire-collecties.

Pfrunder kwam in 1987 bij Chanel werken, in hetzelfde jaar als Lagerfeld, en zou de ontwerper hebben geïnspireerd om zijn fotografietalent verder te ontwikkelen. Lagerfeld werd vanwege zijn grote veelzijdigheid ook wel ‘mister multitasker’ genoemd en stond bekend als een workaholic. In dat licht zijn twee opvolgers dus eigenlijk niet meer dan logisch.

Chanel
Eric Pfrunder
Karl Lagerfeld
Virginie Viard
Scroll down to read more