• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Corneliani benoemt nieuwe CEO

Corneliani benoemt nieuwe CEO

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Paolo Roviera is door Italiaans herenmodemerk Corneliani benoemd als nieuwe CEO. Hij zal zijn nieuwe functie per 5 september gaan bekleden. Dat melden verschillende media.

Roviera heeft al ruim twee decennia ervaring in de luxe mannenmodeindustrie. Hij was voorheen algemeen directeur bij herenmodelabel Pal Zileri, waar hij zijn positie begin deze week verliet. Eerder was Roviera bij de Ermenegildo Group verantwoordelijk voor de regio’s Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

”Paolo sluit zich op een zeer spannend moment aan bij Corneliani, want we beginnen met onze ambitieuze wereldwijde expansiestrategie,” aldus Hazem Ben-Gacem, voorzitter van het modemerk, in reactie op de benoeming. Ook Roviera hoopt de internationale aanwezigheid van Corneliani, dat onlangs deels werd overgenomen door de in Bahrein gevestigde investeringsmaatschappij Investcorp, te vergroten. “Er ligt bij Corneliani een enorme kans om innovatie in de sector te verkennen en de wereldwijde aanwezigheid over alle markten te vergroten,” aldus de nieuwe CEO.

In aanvulling op de aanstelling van Roviera als nieuwe CEO van Corneliani, heeft het bedrijf Stefano Gaudioso benoemd als nieuwe general merchandising manager. Hij nam eerder dezelfde soort posities in bij Pal Zileri en Zegna.

Corneliani is momenteel aanwezig in 68 landen wereldwijd. Het Italiaanse merk heeft 10 eigen winkels, 75 franchise-winkels en 50 shops-in-shops bij onder andere Harrods, Harvey Nichols en Saks Fifth Avenue. Vorig jaar rapporteerde Corneliani een omzet van ruim 110 miljoen euro, waarvan 80 procent afkomstig uit winkels buiten Italië.

Beeld: Corneliani Facebook

CORNELIANI
Paolo Roviera