• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Courrèges stelt nieuwe artistiek directeur aan

Courrèges stelt nieuwe artistiek directeur aan

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Franse modehuis Courrèges zit niet meer zonder artistiek directeur. Yolanda Zobel is aangesteld als de creatieve leiding van het merk vanaf 26 februari, zo melden diverse media.

“Het is een huis dat mij en hele generaties van ontwerpers heeft geïnspireerd met het anticonformisme, avant-garde geest en onweerstaanbare joie de vivre,” aldus Zobel in een statement tegen WWD. “Het nieuwe Courrèges zal groeien van een behoefte om een nieuw universum te creëren voor een vrij mens dat zijn tijd vooruit streeft. Onderzoekend, moedig, zelfbewust, betrokken, zelfverzekerd in zijn eigen lichaam doch bekwaam om te genieten van het plezier in het leven.”

Zobel was werkzaam bij Giorgio Armani, Jil Sander, Chloé en Acne Studios. Vanwege deze diverse ervaringen gelooft het modehuis dat Zobel altijd gedreven is om nieuwe en onconventionele manieren te zoeken om haar visie over de behoeftes en dromen van vrouwen van de toekomst te uiten. “We zijn overtuigd dat ze de essentie van Courrèges weet te vertalen terwijl ze toch trouw blijft aan haar eigen visie,” aldus Jacques Bungert en Frédéric Torloting, mede-eigenaren van het merk, in het statement tegen WWD. Zobel presenteert haar eerste collectie voor het merk, Spring 2018, aankomende september.

Vorig jaar werd bekend dat ontwerp duo Sébastien Meyer en Arnaud Vaillant zouden vertrekken als de creatieve leiding van het Franse modehuis. De twee waren op dat moment twee jaar werkzaam voor het merk.

arnaud vaillant
Courrèges
sebastien meyer
Yolanda Zobel