“Ik sluit zelf dit hoofdstuk,” aldus Nederlands couturier Ronald Kolk tegen FashionUnited. In een mail naar vrienden en klanten maakt de ontwerper bekend zijn couture salon in Amsterdam eind mei te sluiten.

Kolk vertelt telefonisch dat hij zelf besloten heeft om de knop om te zetten. “Ik heb nog zoveel energie, nu kan ik het roer nog omgooien.” Kolk wil zich voornamelijk focussen op de bedrijfskleding die hij maakt en theaterkleding. Twee jaar geleden ging hij een samenwerking aan met merk Reckless om bedrijfskleding te maken. Opdrachten voor het maken van theaterkleding heeft de couturier op dit moment ook nog liggen.

“Ik zal een paar dames nog ter dienste staan,” vertelt Kolk, “maar het is nu tijd om andere dingen te doen.” Kolk zou graag jonge mode-ontwerpers helpen en het lijkt de couturier ideaal om ook gastcolleges te geven op mode academies. “Het vak gaat verloren. Ze zijn niet meer bezig met de ambacht.” Enkele jaren geleden benadrukte Kolk al tegen FashionUnited dat bij de academies meer nadruk moest liggen op de ambachten in de mode waaronder borduren.

Voordat de couture salon aan de Overtoom haar deuren zal sluiten, wordt eerst nog een uitverkoop gehouden. Deze is al van start gegaan. Onder Kolk's clientèle bevonden zich Bette Midler, Tina Turner, Grace Jones, Barry White, Prinses Laurentien, Liesbeth List en Ruth Jacott. Kolk ontwierp eveneens kostuums voor het Trocadero Ballet in New York.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN