• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Creatief directeur Diesel stapt op

Creatief directeur Diesel stapt op

Door Caitlyn Terra

19 dec. 2017

Mensen

Nicola Formichetti neemt afscheid van Diesel. De creatief directeur vertrekt na meer dan vier jaar dienst bij het modemerk, meldt WWD.

In een gesprek met WWD melden Diesel-oprichter Renzo Rosso en Formichetti dat het contract dat de creatief directeur had simpelweg afloopt. Formichetti werd in 2013 aangesteld als creatief hoofd van het merk, na twee jaar gewerkt te hebben bij Thierry Mugler. Een nieuwe kandidaat voor de positie is er niet, meldt Rosso: “Ik geloof dat een bedrijf zoals dit op een andere manier kan werken. Er komen veel dingen aan, speciale projecten. De markt is nu heel anders. We willen modern zijn, ik wil gaan ontdekken.”

Formichetti licht toe: “Ik heb een goede tijd gehad, maar we hebben beide besloten het hierbij te laten. Ik reis veel naar New York en Tokyo. Ik wil mij concentreren op mijn projecten, maar er zal altijd een band zijn tussen ons.” Formichetti heeft onder andere zijn eigen merk, Nicopanda, waar hij meer en meer aandacht mee trekt. Hij werd bekend als stylist van zangeres Lady Gaga.

Foto: Paul Zimmerman / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP