• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Creatief directeur en mede-oprichter Vetements, Demna Gvasalia, verlaat merk

Creatief directeur en mede-oprichter Vetements, Demna Gvasalia, verlaat merk

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Demna Gvasalia stapt op bij Vetements, het merk dat hij samen met Guram Gvasalia oprichtte in 2014. Dit meldt WWD op basis van een statement van Guram Gvasalia, de CEO van Vetements. Demna Gvasalia is naast creatief directeur van Vetements ook creatief directeur van Balanciaga.

“Vetements ging altijd om het zijn van een collectief voor creativelingen. We zullen de grenzen blijven opzoeken, terwijl we de codes en waarden van het merk respecteren, door creativiteit en talent te steunen,” aldus Guram Gvasalia in het statement dat exclusief is gedeeld met WWD. “Wat Demna heeft bereikt de afgelopen jaren is een belangrijk hoofdstuk in het verhaal van Vetements. We zijn Demna erg dankbaar voor zijn bijdrage aan het momentum van het modehuis.”

Demna Gvasalia stapt op bij Vetements

De reden van het vertrek van Demna Gvasalia wordt niet expliciet genoemd in het statement in handen van WWD maar wel wordt genoemd dat de ontwerper ‘met andere projecten verder wil’. “Ik startte Vetements omdat ik genoeg had van mode en tegen alle verwachting in veranderde mode sinds Vetements verscheen en het opende ook de deur voor velen andere,” aldus Demna Gvasalia in het statement. “Dus ik heb het gevoel dat ik mijn missie heb volbracht als conceptualist en design innovator bij dit exceptionele merk en Vetements is volwassen geworden. Het is een bedrijf geworden die het creatieve erfgoed kan inzetten om een nieuw hoofdstuk te schrijven.

Vetements werd opgericht als ontwerpcollectief en zette al snel streetwear op de kaart. Het werkte onder andere samen met Comme des Garçons, Eastpak, Hanes, Levi’s, Manolo Blahnik en Brioni voor het couture debuut in juni 2016.

Photo: Dimitrios Kambouris / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Balenciaga
Demna Gvasalia
VETEMENTS