• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Creatief directeur Peter Hawkings stopt na een jaar bij Tom Ford

Creatief directeur Peter Hawkings stopt na een jaar bij Tom Ford

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Peter Hawkings tijdens zijn debuut voor Tom Ford (SS24) Credits: ©Launchmetrics/spotlight

De eeuwige wisseling van creatief directeuren houdt aan. Peter Hawkings legt zijn functie bij Tom Ford neer, zo is te lezen in een persbericht. Hawkings zat iets langer dan een jaar op de positie.

Hawkings was geruime tijd de rechterhand van merk-oprichter Tom Ford zelf. Hij heeft een lange geschiedenis bij het merk, zo’n 25 jaar lang. Voor zijn functie als creatief directeur werkte hij als senior vice president voor mannenmode van het merk.

Er is nog geen opvolger benoemd, maar deze aankondiging zal ‘in de nabije toekomst’ volgen. Hawkings geeft zelf geen statement over zijn vertrek, maar diverse prominenten van het moederbedrijf van het merk Tom Ford, Estée Lauder Companies, wel. “Ik wil mijn dank uiten aan Peter voor zijn uitzonderlijke bijdragen aan Tom Ford sinds het begin”, aldus Guillaume Jesel, president en CEO van Tom Ford en ‘luxury business development’ bij Estée Lauder Companies.

“Ik wil Peter bedanken voor zijn samenwerking sinds het moment dat Tom Ford Fashion onderdeel werd van de Ermenegildo Zegna Group. Samen met zijn team heeft Peter bijgedragen aan deze belangrijke eerste fase van ontwikkeling. We wensen hem het beste in het volgende hoofdstuk”, aldus Lelio Gavazza, CEO van Tom Ford Fashion in het statement.

Estée Lauder Companies is de eigenaar van het merk Tom Ford en al het intellectuele eigendom van het merk. Wel heeft het bedrijf overeenkomsten getekend met onder andere de Ermenegildo Zegna Group en Marcolin voor licenties. Ermenegildo Zegna had eerder al de licentie voor het maken van kleding, accessoires en ondergoed onder de merknaam.

creatief directeur
Peter Hawkings
Tom Ford