• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • ‘Desigual neemt afscheid van ontwerper Jean-Paul Goude’

‘Desigual neemt afscheid van ontwerper Jean-Paul Goude’

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Jean-Paul Goude is niet langer de artistiek directeur van Desigual. Dit bevestigt het merk aan FashionNetwork.com. Goude was de eerste artistiek directeur van het merk ooit. Wie Goude gaat opvolgen en of überhaupt een opvolger wordt gezocht, is niet bekend.

Het vertrekt van Jean-Paul Goude, die in 2017 werd aangesteld, volgt nadat vorig jaar alle aandelen van het Spaanse merk weer aan de oprichter werden verkocht. Thomas Mayer richtte het merk op in 1984.

“We hebben de samenwerking met Jean-Paul Goude beëindigd,” aldus Desigual tegen FashionNetwork.com. “We blijven vooruitgang boeken met ons transformatieplan waar we nu al jaren aan werken en zijn gefocust op het herzien van onze producten. Het bedrijf ziet de samenwerking als een positieve ervaring en hij [Goude, red.] gaat nu andere persoonlijke projecten achterna.”

Jean-Paul Goude stopt als ontwerper Desigual

In 2014 investeerde Eurazeo 285 miljoen euro in het merk en steunde hiermee de strategische transformatie van het merk. Op dat moment zat het merk dicht tegen de omzetgrens van 1 miljard aan. Het merk breidde uit naar Latijns-Amerika, kreeg een nieuw merk imago aangemeten, het digitale kanaal werd verbeterd en het distributienetwerk geoptimaliseerd. Uit de cijfers van Eurazeo, het voormalig moederbedrijf van Desigual, blijkt dat het merk al enige tijd te maken heeft met teruglopende omzetten in alle markten. Het merk behaalde in het eerste halfjaar, voordat de aandelen aan Thomas Mayer werden verkocht, een omzet van 323 miljoen euro door een omzetdaling van 14,5 procent. Ter vergelijking: in 2016 behaalde het merk nog een omzet van 860 miljoen euro.

Beeld: Desigual Facebook

Desigual
Jean Paul Goude