• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Deze mode ontwerpers zijn genomineerd voor een Dutch Design Award 2019

Deze mode ontwerpers zijn genomineerd voor een Dutch Design Award 2019

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De Dutch Design Awards komen er weer aan. Op 12 juni worden prijzen uitgereikt in de categorieën product, habitat, communication, fashion, design research, service & systems, best commissioning en young designer.

In de mode-categorie zijn drie ontwerpers genomineerd; Bonne Reijn van het merk Bonne voor de collectie ‘De Rrusie Suit’, Maison the Faux voor de collectie ‘Maison pour Maison’ die ook tijdens afgelopen Amsterdam Fashion Week werd getoond en Ninamounah die haar ‘Collection 004 Evolve around me’ zowel in Parijs als Amsterdam toonde. Ninamounah is ook genomineerd in de categorie young designer.

In de categorie young designer is nog een bekend gezicht te spotten. Creatief directeur van The Fabricant, Amber Jae Slooten, is namelijk ook genomineerd. Ze focust met het bedrijf op kleding in de toekomst door onder andere kleding alleen in virtual reality te maken. Een digitaal kledingstuk ging laatst in New York onder de hamer en lever 8500 euro op. Textiel en product ontwerper Simone Post maakt de genomineerden in de categorie young designer af.

De Dutch Design Week vindt van 19 tot en met 27 oktober plaats in Eindhoven. Daar kan het publiek stemmen voor de Public Award 2019.

Beeld: Team Peter Stigter

Dutch Design Awards