• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Directeur mode en parfums Charlotte Tasset vertrokken bij Nina Ricci

Directeur mode en parfums Charlotte Tasset vertrokken bij Nina Ricci

Door Nora Veerman

bezig met laden...

Mensen

Beeld: Nina Ricci AW19 / Catwalkpictures

Charlotte Tasset, directeur mode en parfums bij Nina Ricci, heeft afgelopen week afscheid genomen van het merk. Dat merkt WWD op basis van bronnen uit de industrie. Tasset haalde kort na haar aantreden in 2016 het Nederlandse modeduo Lisi Herrebrugh en Rushemy Botter binnen als hoofdontwerpers bij Nina Ricci, een succesvolle zet.

Wat de reden is voor het aftreden van Tasset en wat haar vervolgstappen zullen zijn, is niet bekend. WWD heeft Puig, het moederbedrijf van Nina Ricci, benaderd voor een reactie, maar kreeg nog geen gehoor.

Onder leiding van Tasset werden nog andere belangrijke beslissingen gemaakt. Zo sloot in april dit jaar de Nina Ricci-flagshipstore in Parijs. Het merk koos ervoor de digitale kanalen prioriteit te geven. Daarnaast werden de prijzen van de collecties verlaagd.

Voorafgaand aan haar positie bij Nina Ricci was Tasset hoofd in- en verkoop van dames- en kinderkleding, lingerie en beautyproducten bij het Franse warenhuis Printemps. Ook werkte ze eerder bij Gap en Sephora.

Charlotte Tasset
Nina Ricci