Dit zijn de finalisten van de Fashion Makes Sense Award 2018

De Fashion Makes Sense Award komt terug. Na een succesvolle eerste editie van de stimuleringsprijs vorig jaar wordt in oktober opnieuw een award voor duurzaam ontwerp uitgereikt worden, dat is op de website van organisator Fashionclash te lezen.

“Na de eerste editie was het duidelijk dat het thema duurzaamheid onder veel jonge ontwerpers leeft en dat zij verantwoordelijkheid willen nemen om duurzaam te ontwerpen. Daar heeft Fashionclash ervoor gekozen om Fashion Makes Sense Award als project jaarlijks terug te laten komen,” aldus de website. Uit de aanmeldingen zijn 10 finalisten gekozen die kans maken op de juryprijs van 2500 euro en de publieksprijs van 500 euro. De publieksprijs wordt uitgereikt aan de hand van stemmen. Deze stemmen kunnen van 1 tot en met 7 oktober worden gegeven in De Bijenkorf in Maastricht waar de ontwerpen van de deelnemers tentoongesteld worden.

Het gros van de genomineerden komt uit Nederland. De Nederlandse kandidaten zijn Corporaal, Nienke Creemers, Roumans, use.less, Lola Poelio en Laura Snijders. Ook Paolo Carzana uit Engeland, Gal Yakobovitch uit de Verenigde Staten, Sandermann uit Denemarken en J-ANT die zowel Nederlands als Portugees is, dingen mee naar de stimuleringsprijs.

De Fashion Makes Sense Award is in het leven geroepen door Fashionclash Festival en de Provincie Limburg. De stimuleringsprijs voor jonge en verantwoorde ontwerpers is bedoeld om talent te stimuleren om na te denken over duurzaamheid en ondersteuning te bieden in het ontwikkelen van een verantwoorde collectie.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN